Sablare sticla

Sablarea (matuirea) sticlei se poate obtine prin mai multe procedee, cel mai folosit proces fiind cel mecanic.

Sablarea mecanica a sticlei se obtine prin bombardarea sticlei cu particule de nisip. Sticla sablata mecanic este mai pretentiosa, de aceea poate fi tratata cu solutii speciale impotriva patarii. Sablarea mecanica este folosita pentru sticle ornamentale, cu modele simple, florale sau geometrice.

O alta metoda este sablarea chimica si consta in matuirea geamului cu ajutorul unor substante speciale acide, puternic corozive. Acest procedeu este realizat de producatorii de sticla si este preferat pentru aspectul fin si omogen al matuirii. Sticla astfel sablata este mai usor de intretinut si se pateaza mai greu. De asemenea, acest geam poate fi securizat sau laminat. Acest geam este des utilizat la compartimentari sticla.

Un alt proces de obtinere a sticlei sablate este aplicarea foliei autoadezive ce imita sablajul, acest proces conferindu-i sticlei rezistenta la spargere, iar in cazul in care se sparge, folia mentine sticla pe pozitie.

Folie Antiefractie

Folie antiefractie si securitate pentru sticla arhitecturala realizata din unul, doua sau trei straturi de poliester/polimer de inalata rezistenta mecanica, laminate intre ele. Adezivul este special formulat sa adere foarte puternic pe sticla iar in cazul spargerii, sa retina cioburile fixate pe folie si implicit in cadrul de fixare (tamplarie) al geamului. Adezivul mai contine si un absorbant UV extrem de puternic ce blocheaza 99 % din radiatie si implicit folia are o durata de viata de peste 1a ani.

Lacul de protectie impotriva zgarieturilor, este realizat din doua straturi de polimeri foarte duri dar flexibili si astfel, in timpul exploatarii foliei acesta nu permite deteriorarea ei la intretinere.

Folie Solara

Foliile de protectie solara sunt realizate prin depunerea unor metale, aliaje de metal sau oxizi (ceramice) pe un substrat poliesteric folosind unul din cele doua procese numite „metalizare prin evaporare” si „pulverizare catodica” (sau sputterizare).

Metalizarea prin evaporare este o metoda este mai veche si ofera rezultate bune la costuri scazute de productie. In general la acest tip de metalizare este folosit aluminiul si pot fi depuse mai multe straturi pentru diferite opacitati si performante solare.

Pulverizarea catodica se realizeaza cu ajutorul unor magnetroane ce realizeaza depunerile de metal sau ceramica la nivel atomic, fapt ce conduce la performante solare superioare celor metalizate prin evaporare si nu in ultimul rand la o durabilitate mult mai mare. La realizarea acestor folii sunt folosite diferite tipuri de aliaje (unele chiar contin metale rare) si a mai multor tipuri de oxizi (cum ar fi IndiumTinOxide, Titanium Nitrite, etc). Oxizii (ceramicele) sunt folosite pentru ultimele generatii de folii, folii ce se mai numesc si „Spectrally Selective” deoarece acestea functioneaza ca un filtru solar, ce permit radiatiei luminoase sa treaca in procent de 60-75% in timp ce radiatiile infra-rosii si ultra-violete sa fie blocate pana la 99%. Foliile ceramice (sau spectrally selective) sunt extrem de rezistente in timp, no oxideaza si au reflexivitate scazuta.

Koboldesign

Contacteaza-ne pentru oferta